Home » Laatste nieuws

29-08-2021|14.30:22

Royalty's en ander mooi nieuws

We zijn weer een aantal Corona-maanden verder en er viel, sinds het laatste nieuws in april, niet veel te vermelden rondom 'De Terugkeer van de Tasch'. Maar gelukkig zijn in Nederland inmiddels veel mensen gevaccineerd en lijkt de samenleving zich weer te herpakken. En kunnen ook wat meer fysieke evenementen weer doorgang vinden. (Zie verder onder Vredesweek Zoetermeer)

Stolpersteine

Zoals eerder bekend gemaakt wil ik de opbrengsten van mijn boek besteden aan Stolpersteine, herinneringssteentjes voor een aantal hoofdpersonen uit mijn verhaal.

Van de uitgever heb ik inmiddels vernomen dat ik voldoende royalty's bijeen heb om de procedure voor de aanvraag van een Stolpersteine in gang te gaan zetten. Een actiepunt waar ik in september beslist werk van ga maken.

Vredesweek - Lezing

Op uitnodiging van de hoofdbibliotheek verzorg ik op zondag 26 september om 14.30 uur in de hoofdbibliotheek ( ook bekend onder: Het Forum) in Zoetermeer een lezing aan de zogeheten Stamtafel. Fysiek kunnen hier een beperkt aantal mensen bij aanwezig zijn maar naar ik heb begrepen kan ook digitaal worden deelgenomen. Zodra hierover meer bekend is laat ik dit nog via de site aan belangstellenden weten.

Bibliotheek

Hoewel ik natuurlijk graag zie dat mijn boek in grote getale wordt gekocht vanwege mijn principiële doel laat ik hier toch met enige trots weten dat Stichting Biblion mijn boek heeft goedgekeurd voor plaatsing in de Nederlandse bibliotheken. En het mooie is dat ik ook een klein bedragje ontvang wanneer het boek wordt uitgeleend.

22-04-2021|15:46:20

De Terugkeer van de Tasch - klaar met Corona!

Trouwe volgers van mijn website hebben het ongetwijfeld gemerkt. Er was niet veel activiteit rondom mijn debuutroman. Een aantal maanden geleden was ik nog optimistisch over het houden van een lezing op 4 mei a.s. Helaas moet ik nu weer melden dat dit gezien Covid 19 geen doorgang kan vinden. Onlangs uitgebreid getelefoneerd met een medewerker van de bibliotheek in Zoetermeer. In goed overleg afgesproken dat we de lezing uitstellen tot die weer fysiek kan doorgaan. Het is een kwestie van een lange adem maar het is jammer genoeg niet anders. Een digitaal optreden zie ik niet zitten. Niet dat ik tegen de digitalisering en de mogelijkheden ben, integendeel, maar toch ontbreekt er wat. Mijn boek gaat over mensen, warme intense relaties in een periode waarin nog geen sprake was van digitalisering. Ik vind het er simpelweg niet geschikt voor en geef de voorkeur aan een fysieke ontmoeting met mensen om het verhaal te vertellen. Zoals het ernaar uitziet houd ik mijn lezing in september tijdens de Vredesweek. En als we de voorspellingen mogen geloven dan moet er rond die tijd alweer veel meer mogelijk zijn dan nu.  Net als iedereen ben ook ik klaar met Corona.

6-03-2021|13:30:30

Met de bibliotheek in Zoetermeer een principe afspraak gemaakt voor het houden van een boekpresentatie over

'De terugkeer van de Tasch'. Wanneer Covid19 het toelaat  gaat het gebeuren op dinsdagmiddag 4 mei 2021. Check regelmatig deze site voor verdere informatie.

14-02-2021|11.45:22

Het is zover! Op 10 februari is de publieksprijs van BoekGoud van start gegaan.

Jaarlijks organiseert Boekscout, de uitgever van mijn boek, de verkiezing van het beste én het favoriete boek van het afgelopen jaar. De verkiezing is opgesplitst in twee verschillende prijzen. Er is een publieksverkiezing. Daarnaast is de jury druk bezig met het selecteren en beoordelen van de boeken voor de vakjuryprijs.

De prijzen staan volledig los van elkaar en hebben geen invloed op elkaar. Ook hebben verkoopresultaten geen invloed op de verkiezing.

BoekGoud geldt als een erkenning voor de prestaties van de deelnemende auteurs en heeft als doel schrijvers te stimuleren om hun creativiteit ten volle te benutten, te ontwikkelen en te etaleren en daarbij het plezier te ervaren dat met schrijven samengaat.

Publieksprijs

De publieksprijs is de prijs van de lezers. Zij bepalen wat de beste boeken van 2020 zijn. Het lezende publiek kan vanaf nu stemmen op mijn boek. Hoewel mijn boek pas in de laatste maand van 2020 uitkwam, waag ik het erop om toch mee te dingen naar de prijzen.

De publieksverkiezing is opgesplitst in twee rondes. De boeken strijden allereerst onderling om de winnaar te worden in hun genre. Het boek met de meeste stemmen in zijn of haar genre wint de eerste ronde. Deze ronde duurt van 10 februari t/m 1 maart 2021 12:00 uur. In de tweede ronde strijden alle genrewinnaars tegen elkaar voor de overalltitel. De overallwinnaar is het boek dat in de eerste en tweede ronde gezamenlijk de meeste stemmen heeft verzameld.

Help jij mij om mee te dingen naar een prijs? Stem dan nu via onderstaande link

https://www.boekgoud.nl/stemmen/11336

Vakjury

De genomineerden voor de vakjuryprijzen worden eind februari bekend gemaakt.

Stem jij op De Terugkeer van de Tasch dan help je mij om de Stolpersteine voor Sara van Dam en de andere hoofdpersonen sneller te realiseren. Doen hoor!

Alvast bedankt,

Paula Ouwens Nagell

8-02-2021

De eerste boekrecensies van: ‘De Terugkeer van de Tasch’ druppelen binnen.

Best spannend aangezien het boek mijn debuutroman is. Hoe gaan de lezers reageren, hoe vindt men de verhaallijnen, gaan zij net zoveel van Sara en mijn andere personages houden als ik ben gaan doen?

Lees wat de eerste lezers ervan vinden op deze website onder ‘reviews’.

Het boek ook gelezen maar nog geen review geschreven? Dat kan op deze site maar ook op die van uitgeverij Boekscout.

 

31-01-2021|16:22
Van Johanna Vaatstra ontving ik het volgende bericht:
Lieve Paula, mijn grote complimenten voor je boek. Wat heb je de voorouders van mevrouw Sara een boeiend gezicht gegeven. Ik heb het met zo veel interesse en plezier gelezen. Het blijft me een ontroerend genoegen dat “ de tasch” zo veel teweeg heeft gebracht. Het zal helemaal prachtig zijn als ook de struikelstenen er kunnen komen.
We wachten het af.
Hartelijke groet
Johanna

 

Voor meer leeservaringen  kijk elders op de website onder reviews

Een bijzondere uitreiking

Op 19 januari was het zover. Anders dan ik mij voorgenomen had is in klein gezelschap het boek overhandigd aan Johanna Vaatstra. Want natuurlijk hadden we dit buiten coronatijd liever grootser gedaan. Maar helaas het was niet anders.

Degenen die mijn boek kennen weten dat Johanna een nazaat is van de familie die decennia lang de portemonnee van Sara van Dam bewaarden. Ook Johanna had deze vele jaren in bezit. Het was dan ook een grote eer en genoegen om haar een exemplaar van: ‘De Terugkeer van de Tasch’ te mogen schenken.

Voor die speciale gelegenheid waren haar zoon en achterneef ook aanwezig. In kleine kring werd feestelijk met bubbels en al geproost op de verschijning van het boek. Een ochtend om nooit te vergeten.

Laatste nieuws