Artikel in Streekblad Zoetermeer | 14 januari 2021

Gepubliceerd op 14 januari 2021 om 11:36

Zoetermeerse debuteert met Joodse familiegeschiedenis

Het nieuwe boek van Paula Ouwens Nagell-Gilin uit Zoetermeer is verschenen. In 'De Terugkeer van de Tasch' beschrijft ze een familiegeschiedenis die begint in 1857 en eindigt in 2016. 

Zoetermeer - Het boek begint met de overhandiging van de tas. Decennialang is de 'zwarte Tasch' bewaard in de hoop deze ooit aan de eigenaresse of haar familie te kunnen overhandigen. En nu, ruim zeventig jaar na dat, is het moment dan toch daar. In de tas bevinden zich onder andere brieven, foto's, krantenknipsels, bonnetjes, kwitanties, een broche, een gouden armbandje en een muntje in de voering. Een aanvulling op de vele hiaten in het verhaal over de zeer uitgebreide joodse familie Van Dam. 

Het verhaal speel zich af in Dordrecht en Rotterdam, maar voert de lezer ook mee naar het Engeland ten tijde van de industriele revolutie en naar de stad Berlijn. 

De Terugkeer van de Tasch is de debuutroman van Paula Ouwens Nagell-Gilin. Door haar huwelijk kwam de Zoetermeerse in aanraking met het Joodse milieu. In 2016 schreef ze het levensverhaal op van haar schoonmoeder. Sara Ouwens Nagell-Van Dam. Dit inspireerde haar tot het schrijven van deze roman. De Terugkeer van de Tasch is uitgegeven door Boekscout. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.